Hádzaná-SP: Prešov s trofejou SP, miestenkou do PVP i prémiou 310.000

04.02.2007 Celý región

Prešov 4. februára (TASR) - Víťazom Slovenského pohára hádzanárov sa v nedeľu v prešovskej Tatran handball aréne stal domáci Tatran Prešov. Vo finálovom zápa...
Prešov 4. februára (TASR) - Víťazom Slovenského pohára hádzanárov sa v nedeľu v prešovskej Tatran handball aréne stal domáci Tatran Prešov. Vo finálovom zápase si zverenci trénera Romana Lamača poradili s prekvapením záverečného turnaja ŠKP Bratislava 31:28 a okrem víťaznej trofeje a prémie od Slovenského zväzu hádzanej 10.000 korún získali aj právo štartovať v budúcej sezóne v Pohári víťazov pohárov a klubový bonus 300.000 korún.

Finálový zápas sa neniesol v znamení kvality, ale nervozity. Pohľadných akcií bolo málo, obaja súperi však príkladne bojovali. Svoju úlohu zohrala aj nervozita, hlavne na strane Prešova, ktorý musel potvrdiť úlohu favorita. Východniari po celý zápas viedli, nevyhli sa však hluchým miestam. V prvom polčase to bola 7-minútovka bez streleného gólu, v druhom zasa nevsietili dlhých deväť minút. Jedným z rozhodujúcich momentov stretnutia bol zlikvidovaný samostatný nájazd Bratislavčana Štepanovského brankárom Tatrana Bakšom za stavu 27:28. Veľkou prekážkou pre víťazov a zároveň veľkou oporou v tíme zdolaných bol brankár Mitošinka, ktorý zneškodnil až päť domácich sedmičiek.
Roman Lamač, tréner Prešova: \"Po reprezentačných prestávkach sa vždy ťažšie rozbiehame, čo bolo vidieť v našom semifinálovom aj finálovom vystúpení. Kozlov bol zasa po vyliečení zranenia až prliš premotivovaný, nedarilo sa ani ďalšiemu nedávno uzdravenému hráčovi Urbanovi. Neistota sa preniesla do našej obrany i útoku. Klobúk dole pred policajtmi, ktorí sa nevzdávali a bojovali až do samého záveru. \"

Peter Dudáš, hráč ŠKP: \"Z finálového neúspechu sme pochopiteľne sklamaní, proti Prešovu sme si verili, no predsa len svoje zohralo i domáce prostredie i kvalita na ich strane. \"
Ešte v sobotu v prvom semifinále v prešovskej Tatran Handball Aréne obhajca trofeje a úradujúci majster MŠK SIRS Považská Bystrica nečakane podľahol bratislavskému tímu a v druhom súboji Prešovčania splnili predpoklady a vyradili 1. MHK Košice. Bratislavčania prevýšili Považanov hlavne do prestávky. Prvý polčas mal lepšiu úroveň, v druhom sa hrala v mnohých momentoch iba \"pochodová\" hádzaná. Súboj dvoch ľavákov na trénerskom poste sa tak skončil víťazstvom Štefana Katušáka, smutnejší bol jeho náprotivok František Šulc. Východniarske derby bolo zaujímavejšie i kvalitnejšie než prvé semifinálové stretnutie. Prešovčania mali výborný úvod v 8. minúte viedli už 6:1. Aj keď v ďalšom priebehu už tak jednoznačne nedominovali, Košičania sa im dokázali priblížiť najviac na rozdiel dvoch gólov. Päť minút pred koncom znížili hostia na 32:29, no záver patril domácim, ktorí žiadnu drámu nepripustili.

Slovenský pohár 2007:
Finále
ŠKP Bratislava - Tatran Prešov 28:31 (14:16)
Zostavy a góly:
ŠKP Bratislava: Mitošinka, Kováč - Pupík 1, Simon, Piteľka 7/3, Sivák, Milan Kozák 2, D. Baďura 1, Fekete 4, Štepanovský, Dudáš 4, Mišenčík 5, Volentics 3/1, Mikuš 1
Tatran Prešov: Meluš, Bakša - Mazúr, Marušák, T. Mažár, Milan Filič, Michal Urban 2, Géci, Pekár 4, Mokriš 3/1, Fuňak 5, Tumidalský 2, Mikéci 6, Kozlov 6/1.
Rozhodovali: Haščík a Oťapka
vylúčení: 5:6
ČK: 21. Volentics za faul na Kozlova, 50. Mišenčík za faul na Fuňaka (ŠKP)
7 m hody: 6/4 - 7/2
1100 divákov

Prešov sa stal víťazom Slovenského pohára 2007

Semifinále - sobota:
ŠKP Bratislava - MŠK SIRS Považská Bystrica 29:25 (16:11)
Najviac gólov: Dudáš 6, Pitelka, Milan Kozák po 4, D. Baďura, Mišenčík po 3 - P. Zaťko 7, S. Mažár, Martin Kozák po 5, Cifra 3. Rozhodovali: Gedeon, Rapač
vylúčení: 5:4
ČK: Mikuš (ŠKP) za tri vylúčenia
7 m hody: 5/3 - 1/0
250 divákov

Tatran Prešov - 1. MHK Košice 35:31 (20:15)
Najviac gólov: Fuňak 10, Kozlov 9/6, Tumidalský, Mikéci po 5 - Farkašovský 7, T. Urban 6, Hruščák, Vikartovský po 4
Rozhodovali: Haščík, Oťapka
vylúčení: 6:7
7 m hody: 8/6 - 3/3
850 divákov
 

Vyberte región